Stian Carstensen og Romkameratene

Konsert 27.08.2022 15:00 - 16:00 på hovedscenen

Dette bandet består av det ypperste Balkan har å by på, og et par ikke så «halvgælie» musikanter fra Norge.

Stian Carstensen er multiinstrumentalist og spiller blant annet trekkspill, gitar, banjo og fløyter. Han er frontfigur og komponist i Farmers Market. Han har studert folkemusikk på Balkan med de beste krefter siden tidlig 90-tall og har jobbet med de fleste sjangere fra klassisk til country. Stian har sin egen måte å spille østeuropeisk musikk på, og hans komposisjoner er populære i det bulgarske sigøynermiljøet, og har også blitt brukt i bulgarske såpereklamer.

Giani Lincan kommer fra en sigøynerfamilie i Bucharest som har vært profesjonelle musikere i over 300 år. Han er ledende på kloden på sitt fascinerende instrument Cimbalomet, som i hans hender er en herlig hybrid av perkusjon, harmonimotor og lyriske kaskader av toner.

Filip Simeonov eller "Fekata" som han er kjent som i Bulgaria er en legende i Bulgaria og blir kalt "Fabrika za kiutchetsi" eller sigøynermelodifabrikken på norsk. Han kommer også fra en familie av rom/tyrkisk opprinnelse i Nord. Bulgaria og har vært profesjonell musiker siden han var 11 år. Filip er en kompromissløs mann som øser ut av sin rikholdige musikalske kilde med raus hånd.

Ole Morten Vågan er superbassist fra Brønnøysund som er kjent for sitt grenseløse rytmiske kontrabasspill. Når han dæljer løs på bassen står tiden stille. Ole Morten er også en grenseløs improvisatør av ypperste klasse og er kunstnerisk leder bl.a for Trondheim jazzorkester.