Yeisy Rojas

Konsert 27.08.2022 13:15 - 14:00 på hovedscenen

Den kubanske fiolinisten, sangeren og komponisten Yeisy Rojas turnerer Østlandet med Cubas mest attraktive musikere, bassisten Gaston Joya og trommisen Rodney Barreto. De har begge turnert verden rundt med blant annet Buena Vista Social Club, Irakere og Chucho Valdés. Med sistnevnte vant de Grammy i kategorien «Best Latin Jazz Album» i 2017. Disse to musikerne og den norske pianisten Torbjørn Kvamme spilte med Yeisy på Serendip-festivalen og Lillestrøm Jazzkafé 19. februar i år.

Etter suksessen med utsolgt Lillestrøm Jazzkafé og en fullsatt Salt Scene under Serendipfestialen ble Yeisy invitert til NRK P2s hvor det ble både live-innspilling og intervju til programmene Musikklivet, Jungeltelegrafen og Verdensspeilet. Førstnevnte ble sendt 26. februar, og hele intervjuet og livekonserten kommer på lufta i løpet av mars.

Yeisy Rojas er opprinnelig fra Cuba, har klassisk utdanning og jobbet som fiolinist i Nasjonalballetten og Operaen i Havanna. I 2016 kom hun til Norge for å studere jazzfiolin og world music på Konservatoriet ved Universitetet i Agder. Høsten 2021 slapp hun sin første singel Más Más på Bergen Internasjonale Musikkfestival. 19. februar i år slapp hun sin andre singel, Camino de Elegua.

Det som kjennetegner Yeisy Rojas er hennes utstråling på scenen og virtuose fiolinspill. Hun henter inspirasjon fra den sammenflettede musikalske arven fra hennes hjemland Cuba og kombinerer jazz, tradisjonell cubansk musikk og klassisk påvirkning med en medfødt sans for rytme og er et fyrverkeri på scenen.